esmaspäev, 2. märts 2015

Roheline karri hiina kapsa ja porgandiga


Supilusikatäis rafineerimata kookosõli
1 sibul
¾ Kalapuljongi kuubikut
Karri maitseaine (santa maria), kellel on võib panna rohelise karri pastat
2/5 teelusikatäit charcoal babrbecue tai maitseainet 4in1 purgist( küüslauk, sibul, chilli, köömned, tähtaniis!, must pipar, ingver, kaneel )
100 g kookospiima
Vett umbes 2 klaasi (võib lisada vastavalt maitsele)
Peotäis värsket basiilikut
Peotäis värsket koriandrit
Veidi  värsket peterselli
Poole apelsini riivitud koort
1 porgand
3 hiinakapsa lehte ( eemaldada valge osa )

Klaasista (kindlasti mitte pruunistada) ribadeks lõigatud sibul kookosõlis. Lisa maitseained ( puljong, karri, tai maitseaine), lase segu kuumaks. Lisa keema lastud vesi, kookospiim ning ülejäänud maitseained: basiilik, koriander, petersell ning apelsini koor. Keeda tasasel tulel. Mida kauem keedad seda tugevam jääb maitse. Lisa peenikesteks ribadeks lõigatud porgand. Hauta veidi ning lisa ribastatud kapsas (rebi mitte ära lõika). Hauta veidi, kuid eemalda tulelt siis kui kapsas ja porgand veel krõmpsud.
Karrit söön mina koos basmati riisiga. Seda keedan ca 12 minutit. Panen tulele kui sibul juba klaasistub.  Karrit keedan koos meresoolaga.  Peale keetmist pesen külma veega läbi.
Serveerin kohe peale valmimist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar