kolmapäev, 26. veebruar 2014

Värskekapsa borš lihata



3 portsjonit
 

1 väiksem porgand
1 sibul
Supilusikatäis rafineeritud kookoserasva
1 väiksem kartul
1 väiksem keedetud/kooritud peet
1 väike küüslaaugu küüs
¼ kapsast
1 1/2 lihamaitselist poljongikuubikut
Meresool
Jahvatatud pipar
Terapipar
3 loorberi lehte
Sidrunit
Ketšupit ( 1 supilusikatäis)
Suhkrut ( 1/2-1 teelusikatäit)
Värsket tilli
Hapukoort


Kuumuta/pruunista kookosrasvas peeneteks ribadeks lõigatud porgand ning sibul.  Samal ajal pane keema ca liiter vett ning sinna sisse puljongikuubikud. Lisa pruunistatud sibul ning porgand keevasse vette. Järgemööda lisa peeneteks lühikesteks ribadeks lõigatud kartul, värske kapsas,  riivitud peet ning küüslauk. Lisa loorber ja terapipar. Maitsesta soola , pipra, suhkru ( ½-1  teelusikatäit), ketšupi ( 1 supilusikatäis), sidruniga ( 2 õhukest viilu + veidi sidrunimahla). Kui kõik koostisained pehmed ning maitset andnud lisa värske hakitud till ( vastavalt maitsele ).  Serveeri hapukoorega, mina lisan selle peale veel ekstra värsket tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar