reede, 28. veebruar 2014

Õuna-kaerahelbe pannkoogid



NB! Kogused on umbmäärased!
Klaasitäis kaerahelbeid
Pool klaasi 3,5% piima
2 väikemat õuna
2 muna ( mina kasutan vabapidamisel olevate kanade mune ning eemaldan rebuväädid)
Väike teelusikatäis jahu
Kookosrasv
Pool teelusikatäit suhkrut ( kes soovib magusamat kooki: lisa rohkem)
Meresoola ( võib kasutada üsna julgelt)
Kaneeli

Lisa keevasse vette ( vesi peab katma kaerahelbed kuid mitte oluliselt rohkem ) kaerahelbed, keeda veidi ning lisa piim ning suhkur-sool-kaneel, keeda kuni meenutab vedelamat sorti putru. Tõsta jahtuma.
Kaerahelveste keemise ajal riivida kooritud õun ( südamiku ei kasuta), sellele lisada muna millelt eelnevalt juba rebuväät eemaldatud ( vastavalt soovile ). Lisada ka jahtunud „puder“ ning jahu. Segada korralikult. 

Praadida kookosrasvas väiksemad koogid, madalal kuumusel ning kaane all.
Hoiatus: kook kipub lagunema, käsitleda kooki ettevaatusega!
PS! Kes soovib, et kook paremini koos püsiks võib lisada rohkem jahu!
Eriti maitsev koos värske metsmaasika moosiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar